Oyuncular: Anne Hathaway, Sebastian Stan, Debra Winger, Rosemarie Dewitt, Dorian Missick
Bu film bir evlilik törenini anlatıyor olsa da filmin asıl konusu gelinin kız kardeşinin dramı aslında. Kym madde bağımlılığı nedeniyle rehabilitasyon merkezine bir çok kez girip çıkan ruhsal olarak sorunlu bir kızdır. İzinli olarak rehabilitasyon merkezinden ayrılarak kız kardeşi Rachel’in düğününe katılır. Ancak Kym’in varlığı ve gergin havası düğünün neşesine gölge düşürmektedir.
Kym ergenlik yıllarında yine madde etkisi altında iken neden olduğu trafik kazasında küçük erkek kardeşinin ölümüne yol açmıştır. Bu travma nedeniyle yaşadığı suçluluk duygusu düzgün bir hayatı olabileceğine inancını sarsmış, belki de daha doğrusu düzgün bir hayat yaşamaya hakkı olmadığını düşünmektedir. Rachel kız kardeşinin sorunları nedeniyle ihmal edildiğini hissetmekte ve Kym’e kızmaktadır. Düğün hazırlıkları ve eğlenceleri arasında Kym ve Rachel, Kym ve bir süre önce babasından ayrılmış olan annesi arasında uzun süre önce konuşulması gereken sorunlar gündeme getirilir. Ailedeki herkes içindekileri döker ve yaşanan duygusal anlar aile üyelerini birbirine yakınlaştırır.
Kym’in katıldığı adsız narkotikler toplantılarından sahneler hem duygusal hem de etkileyici. Çok zor olan madde bağımlılığının tedavisinde bu toplantıların ne kadar etkili olabileceğini göstermesi açısından önemli sahneler olduğunu düşünüyorum. Bu toplantılarda ve düğün yemeği sırasında davetlilerin yaptıkları konuşmalar, Kuzey Amerika kültürünün ve insanının genelini ne kadar yansıtabilir bilmiyorum ama bizim kültürümüzde duygularımızı ifade etmekte çok yetersiz olduğumuzu düşündürdü bana.
Dediğim gibi asıl konu evlilik töreni, düğün falan değil. Ama bağımlılığın bir aileyi nasıl etkileyebileceğini, en mutlu olunması gereken böyle bir zamanda nasıl her şeyi kasvetle bürüyebileceğini göstermek açısından konunun bir düğün töreni arka planında ele alınması iyi olmuş.
Bu filmi keyifle seyredilebilen bir hale getiren bir başka detay da ailenin müzikle ilgilenmesi ve davetlilerin renkliliği. Çok farklı etnik kökenlerden gelen davetliler, 68 kuşağını andıran renkli kıyafetleri, film boyunca söylenen şarkılar ve renkli sahnelerle Kym’in yarattığı depresif ve gergin havadan çıkıyorsunuz. Başka türlü böyle bir konuyu ele alan filmi seyretmek çok zor olurdu doğrusu. Özellikle madde bağımlılığı sorunu olanların ve ailelerinin seyretmelerinin faydalı olacağını düşünüyorum.
RSS Facebook Twitter ilicMedia